Valencia CF25 junio 2020

El Valencia CF perd a Eibar (1-0)

Un gol en pròpia porta en la primera meitat decideix la victòria per la mínima dels local

El Valencia CF va perdre per la mínima en Ipurúa davant l'SD Eibar per 1-0, en una trobada decidida en la primera part amb un gol en pròpia porta de Kondogbia després d'un servei de cantonada.

L'inici de l'Eibar va ser molt presionante i a penes deixava buits als jugadors valencianistes als quals els costava eixir de la seua zona. Buscava arraconar al seu enemic i no deixar-li pensar. Tot es va complicar quan en un servei de cantonada Kondogbia, tapat i d'esquena, va rematar sense voler en pròpia porta i va batre a un sorprés Cillessen. Però el Valencia CF va reaccionar prompte davant eixe duro i inesperat colp, va canviar el xip i va començar a mostrar una cara molt més ofensiva. Molt prompte va poder igualar el xoc en una bonica acció de Wass, en la qual Guedes va deixar passar la pilota entre les seues cames, i Gayà, en el segon pal, va xutar desviat en el primer avís seriós dels blanc-i-negres.

Era un altre Valencia CF. S'havia transformat a base de cor i orgull. Ferran, en el minut 27, va anar driblant a tots els jugadors que li eixien al pas per a, en l'últim moment, xutar ajustat al pal i ficar-li el primer esglai a Dimitrovic. I al caient de la mitja hora de joc una altra vegada Gayà va caure en l'àrea després d'un colp amb el braç de Rober Corretja, però el col·legiat ni tan sols va voler consultar l'acció en el VAR malgrat les protestes del lateral de Pedreguer. Va continuar estrenyent l'accelerador en els compassos finals de la primera meitat, però li faltava trobar el corredor i el toc precís per a batre al meta armero. Amb desavantatge mínim es va anar als vestuaris, però amb l'objectiu clar de revertir el mal resultat després del descans. Encara quedava temps per a molt.

Celades va moure fitxa en el segon temps amb l'entrada de Gameiro per Carlos Soler. El francés es va unir a Rodrigo en punta amb la idea de combinar i aprofitar la rapidesa de tots dos. El Valencia CF necessitava més ritme. Gayà martellejava per la seua banda a un Eibar que no pressionava tant i que es dedicava més a defensar que a atacar. Rodrigo no va encertar en esvarar-se després d'una bona assistència de l'alacantí en una bona arribada blanc-i-negra. I Cillessen, a l'hora de joc, va evitar el segon amb una molt bona mà a colpege de falta directa de Cote.

Florenzi i Cheryshev van saltar a la gespa de Ipurúa. Més cames i frescor en un moment decisiu del partit amb més de mitja hora per davant. Eixe esperat revulsiu per a impulsar a un Valencia CF obligat a sumar de tres en tres punts. L'internacional italià, per dues vegades, el va intentar sense fortuna. Però seria l'Eibar qui va tindre l'ocasió més clara amb una cabotada de Sergi Enrich, però Cillessen, providencial, va enviar la pilota a córner.

En els últims minuts Maxi Gómez va entrar al camp per a donar-li més pólvora a l'atac del Valencia CF. No quedava una altra, perquè s'esgotava el xoc i el botí era zero. Per si les coses no eixien com s'esperava, Mangala va ser expulsat en el minut 89 per doble groga, la segona totalment discutible, i deixava als de Mestalla amb deu en el descompte. Va buscar l'empat amb centres a l'àrea, però ja no es va moure el marcador i el xoc va acabar en derrota blanc-i-negra.